Institut ovlašćenjih procjenjivača Crne Gore

Serbian English

Pozivamo vas na seminar na temu Procjena hotela, koji organizuje Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) u saradnji sa Nacionalnim udruženjem procjenitelja Srbije (NUPS).

Glavni cilj seminara je omogućavanje praktičarima da unaprijede znanje i sposobnost za primjenu evropskih i drugih međunarodnih standarda (EVS/IVS), odaberu adekvatan pristup procjeni vrijednosti hotela, izvrše adekvatnu selekciju ključnih inputa u procjeni, uspješnije pronalaze i koriste relevantne izvore podataka, itd. Takođe, seminar tematski obuhvata i problematiku alokacije procijenjene vrijednosti prinosnim pristupom na pojedinačne vrste osnovnih sredstava, što je neophodno kod unošenja vrijednosti za knjigovodtsvene potrebe, oporezivanja zemljišta i objekata, kao i uspostvaljanja hipoteke na ovom tipu nekretnina.

Seminar je prvenstveno namijenjen članovima IOPCG-a i NUPS-a, ali ne isključuje učešće i svih ostalih procjenitelja, kao i korisnika procjena.

 

Sadržaj:

DIO I – Opšte, ključne karakteristike, upravljanje hotelima, pokazatelji performanse hotela, izjava o prihodima i troškovima

DIO II – Pristupi procjeni, tehnike

DIO III – Procjena hotela za potrebe poreza na imovinu i uspostavljanje hipoteke

DIO IV – Primjer izvještaja o procjeni

Predavač: Danijela Ilić, FRICS, CRE, REV, Predsjednica NUPS-a

 

Jednodnevni seminar će se održati u subotu, 12.04.2014., u Podgorici (mjesto održavanja zavisi od broja polaznika), u terminu od 9:00-16:00/17:00h (sa pauzom u 13:00h).

Molimo sve zainteresovane da se prijave do 1. aprila na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili putem telefona na broj: 020/634 114.

Iznos kotizacije je 180 eura po učesniku, a za članove IOP-a 130 eura. Plaćanje je moguće izvršiti preko žiro računa (instrukcije ćete dobiti nakon prijave) ili u gotovini, na licu mjesta. Molimo sve one koji žele da uplatu izvrše preko žiro-računa da to urade najkasnije do 10. aprila.

Nakon seminara, svi učesnici će dobiti od našeg Instituta potvrdu  o učešću.